Close


Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    07 CRF 230F is putting out smoke.

    I have a 2007 CRF 230F. Recently it has started putting out a light blue smoke that stinks and it has lost a ton of power. I got stuck the other day and i belive that my K&N air filter pulled in some water. What do I do?.







  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by Trickedout230F
    I have a 2007 CRF 230F. Recently it has started putting out a light blue smoke that stinks and it has lost a ton of power. I got stuck the other day and i belive that my K&N air filter pulled in some water. What do I do?.
    Most likely means oil being burnt. Oil is leaking from the cylinder into the exhaust pipe or getting past a gasket to the combustion chamber and burning.

    does it smoke all the time? only at start up? The lack power concerns me. Sounds to me like valves



    m y   s i g n a t u r e:


    Always Pay it Forward!

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    it smokes all the time. i think its rings. im going to replace those and go from there




  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    340
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    15
    clean the air filter. going on an extreme limb but if the air filter is clogged ... loss of power and a possibility the extreme vacuum sucking oil up past the rings. itsa long shot but obviously the cheapest/easiest thing to do at this point. If that doesn't help the next best thing would be to do a leak down test.




  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    yea i have a brand new K&N and i keep it extremly clean. I use there cleaning and oiling supplies.
    Im going to have my rings replaced and see if that does it...
    Last edited by Trickedout230F; 08-19-2010 at 05:49 AM. Reason: Mispelling




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Members who have read this thread: 0

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •