RECENT POSTS

yz 125

Joined
May 27, 2007
Messages
22
Likes
0
#1
i just rebult my top end and started in 3 kicks. it will rev but not really. i have to give it full throttle to evan make it move. bascally ther is no power band. please help
 
Joined
Oct 19, 2006
Messages
2,142
Likes
1
#2
There is a good chance your carb fouled up while it sat during the rebuild and now it needs to be cleaned.

What exactly have you done since you started it? What do you mean it doesn't rev out. Does it rev up to a certain rpm, run kind of ratty, and smoke a lot? My bike does that until you get the pipe hot. It wont even rev high enough in neutral to get the power valve open, until the pipe gets hot.
 
Joined
May 27, 2007
Messages
22
Likes
0
#3
its only been sitting a week. it feels like its not evan hitting the power band, i have a procirtui head pipe and it cracked so i welded it and i have no silencer yet. but it ran very well before the rebulid. do two strkoes take a while to break in or somting like a gas rc car. i rember on those it took a little bit before it let you go open throttle. now i haev to push it then jump on and put it in gear with out it stalling.
HELP
 
Joined
Oct 19, 2006
Messages
2,142
Likes
1
#5
So the bike is hard to get rolling but how does it run once it's rolling? Still no power? Does it run rough and smoke a lot or does it just bog and not run at all?
 
Joined
May 27, 2007
Messages
22
Likes
0
#7
welll i dont have a manual i put the arrow on the piston facing the front wheels, once it starts to roll though its about the same. il give it wot it feels like im on a 50 goin nowhere. and yes it smokes
 
Joined
Oct 19, 2006
Messages
2,142
Likes
1
#9
Well, with a powervalve stuck open, most bikes will feel pretty gutless. But, once you get some RPM built up, they really hit the power band and take off. Did you replace the spark plug? How do the reeds look?
 
Joined
May 27, 2007
Messages
22
Likes
0
#10
i messed with the power valve and it worked really well. then i rode it for about 5 mins and it was back to its gutless self. is ther a lock or somting what am i doig wrong????
 
Joined
May 9, 2007
Messages
104
Likes
0
#11
I think you either didn't assemble the power valve correctly or didn't connect the linkage. It's not opening, so the bike has no hit and no power above the low-end, and is reluctant to rev.
 
Joined
May 27, 2007
Messages
22
Likes
0
#12
is there a site i can go to online to look at the power valve assembly or can you tell me a step by step cause i ahve no manual yet. but how could i put the power valve in wrong ?